Naleśniku, wypchaj się! ;)

Dzień dobry 😀

W mailach pytacie mnie o farsz do kolorowych naleśników. Cieszę się, że tak Wam przypadły do gustu:) To jest budujące, gdy widzę, że to co robię sprawia Wam kulinarną frajdę 😉

Ale wracając do tematu farszu – możecie wykorzystać mięso z poprzedniego obiadu – polecam drób. Świetnie się sprawdzi mięso zgrillowane na patelni.

Ale jeśli chcecie wykonać całkowicie nowy farsz, to zapraszam po przepis 😉

Składniki:

  •  2 sznycle z indyka lub pierś z kurczaka (u mnie grillowany indyk z poprzedniego obiadu),
  • 1 mała cukinia,
  •  ½ cebuli,
  •  1 zmiażdżony ząbek czosnku,
  •  ½ papryki, u mnie czerwona,
  • sól i pieprz do smaku,
  •  łyżeczka tymianku,
  •  kilka plasterków posiekanego żółtego sera

 

Przygotowanie:

  1. Surowe mięso posiekaj w drobną kostkę, przypraw solą i pieprzem – następnie upiecz na patelni z odrobiną tłuszczu.
  2. Do całości dodaj posiekane w kostkę: cebulę, cukinię, paprykę oraz zmiażdżony czosnek. Dopraw tymiankiem i jeśli jest taka potrzeba to dodaj masło klarowane. Piecz kilka minut do uzyskania miękkich warzyw.
  3. Wystudź farsz i dodaj do niego żółty ser.
  4. Do naleśników dodaj farsz i zwiń je w rulon, całość podgrzej w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 4 minuty.

Życzę smacznego dnia 😀

 

(Odwiedzono 68 razy, 1 wizyt dzisiaj)
Polubienie, udostępnienie - na co masz ochotę? 🙂

4 Replies to “Naleśniku, wypchaj się! ;)”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *