Grillowany pomidor z czosnkiem

Sezon grillowy trwa w najlepsze, dlatego zapraszam na lekką przystawkę prosto z rusztu – pomidor faszerowany czosnkiem. Przepis jest banalnie prosty i pyszny. W pięć minut można ją przygotować!

Składniki:
·    kilka pomidorów,
·    ząbki czosnku – tyle sztuk ile pomidorów,
·    szczypta oregano i bazyli,
·    sól morska,
·    łyżka oliwy z oliwek,
·    pieprz tłuczony w moździerzu,
·    garść poszatkowanej natki pietruszki

Wykonanie:
1.    Czosnek miażdżymy i mieszamy z przyprawami.
2.    Umyte pomidory nacinamy od góry, a następnie w ich wnętrzu umieszczamy farsz.
3.    Pomidory zawijamy w folię aluminiową i kładziemy na ruszcie rozgrzanego grilla. Pieczemy je do miękkości.

Tak przygotowana przystawka jest lekka i pyszna.
Osoby lubiące ostre smaki mogą pomidory nafaszerować całymi ząbkami czosnku, ale ostrzegam, że powstanie mieszanka wybuchowa.

Zgrillowany pomidor z czosnkiem
Zgrillowany pomidor z czosnkiem

 

Życzę smacznego!:)

(Odwiedzono 3 razy, 1 wizyt dzisiaj)
Polubienie, udostępnienie - na co masz ochotę? 🙂

One Reply to “Grillowany pomidor z czosnkiem”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *