Prosty omlet z kozim serem i szpinakiem

Zapraszam na szybkie, lekkie i pyszne śniadanie – prosty omlet z kozim serem i szpinakiem.

Dziś wszystko musi być ekspresowe, bo szkoda czasu na siedzenie w domu w tak piękny dzień!

Zrobiomy omlet ze szpinakim, koziem serem, szuszonymi pomidorami oraz szynką. Idealna propozycja na śniadanie lub kolacje.

To co? Zaczynami!

 

Omlet z kozim serem - skłądniki
Omlet – składniki

Składniki:

– 2 jajka,

– 2 łyżki wody,

– łyżka masła klarowanego,

– 2 garście świeżego szpinaku,

– 1 pokrojony suszony pomidor,

– 1 poszarpany plaster szynki szwardzwaldzkiej,

– 1 plasterek sera koziego, również poszarpany

– szczypta soli i pieprzu kolorowego

 

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzewamy masło i lekko blanszujemy szpinak, po czym odkładamy go do osobnego naczynia.
  2. Na natłuszczoną i dobrze rozgrzaną patelnie wlewamy wcześniej rozbełtane jajka z przyprawami. Patelnie można przykryć, aby omlet ściął się również z góry.
  3. Gdy omlet będzie już prawie ścięty delikatnie umieszczamy na nim wcześniej przygotowany szpinak i szynkę.
  4. Gorący omlet ozdabiamy serem oraz suszonym pomidorem.

 

Omlet pięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje.

U mnie w domu takie śniadania robią furorę!:)

Danie jest lekkie, zrowe i szybkie w przygotowaniu.

Produkty potrzebne do przyrządzenia omletu kupiłam w zwykłym sklepie osiedlowym, więc nie powinno być problemu z ich dostępnością.

Omlet z serem i szpinakiem
Omlet z kozim serem i szpinakiem

Dajcie znać, jak Wam wyszedł omlet i czy udało się wyrwać na spacer:)

 

Smacznego dnia życzę:)

(Odwiedzono 140 razy, 1 wizyt dzisiaj)
Polubienie, udostępnienie - na co masz ochotę? 🙂

20 Replies to “Prosty omlet z kozim serem i szpinakiem”

  1. WOW, Kochana teraz to nas zachwyciłaś. Super wygląda ten omlet! A jaki musi być pożywny ;3 Mmm… aż nam spaka narobiłaś 😀 Buziaki ;*

  2. Omlet jest dobry na wszystko – smaczny i szybki. Szykuję je na tzw. ciepły lunch do szkoły dzieciakom. Uwielbiam połączenie ze szpiankiem. U nas jest beznabiałowo i raczej bezmięsnie. pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *