Kasza pęczak z warzywami – obiad w 10 minut

Kasza o pęczak jest jedną z moich ulubionych:)

Uwielbiam ją za smak i szybkość przygotowania.

Podana z warzywami może stanowić alternatywę dla mięsiw.

Polecam tę potrawę wegetarianom oraz wszystkim tym, którzy cenią lekką kuchnię – lub nie mają czasu na gotowanie:) W takich przypadkach kasza pęczak zdecydowanie będzie dla nich.

 

Składniki:

  • 1 saszetka kaszy pęczak,
  • 1/2 średniej wielkości cebuli,
  • sól, pieprz oraz słodka papryka,
  • garść warzyw na patelnię,
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Kaszę pęczak gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

W międzyczasie siekamy cebulę na drobną kostkę i rozgrzewamy odrobinę oleju na patelni.

Do gorącego naczynia wrzucamy cebulę oraz garść ulubionych warzyw na patelnię. Całość przyprawiamy i podsmażmy około 7 minut.

I gotowe:)

Tak przygotowaną kaszę pęczak możemy  podawać jako dodatek do mięs, klopsów z soczewicy lub potraktować, jako samodzielne danie.

 

Smacznego:)

 

(Odwiedzono 15 razy, 1 wizyt dzisiaj)
Polubienie, udostępnienie - na co masz ochotę? 🙂

2 Replies to “Kasza pęczak z warzywami – obiad w 10 minut”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *