Wypchaj naleśnika- farsz szpinakowy z curry czeka…

Dzień dobry, zapraszam na farsz szpinakowy z curry – idealny do naleśników pszennych,  czy bezglutenowych – jaglanych i gryczanych.

Farsz możesz przygotować ze szpinaku świeżego lub mrożonego.

Jest niezwykle aromatyczny i doskonale komponuje się z serem typu feta.

Polecam farsz szpinakowy, jako element szybkiego obiadu.

Idealna propozycja dla osób zabieganych oraz takich, które dbają o swoją formę i lubią jeść zdrowo oraz dobrze.

 

Składniki:

1 kg świeżego lub 1/2 kg mrożonego szpinaku,

150 g sera typu feta pokrojonego w kostkę,

4 łyżki masła klarowanego,

1 łyżeczka curry,

1 łyżeczka słodkiej papryki,

3 łyżki śmietany, u mnie 12%,

szczypta soli

 

Naleśniki ze szpinakiem
Naleśniki jaglane ze szpinakiem

Przygotowanie:

W rondelku roztop 4 łyżki masła, dodaj szpinak oraz przyprawy. Całość wymieszaj.  Gdy mieszanka się zagotuje przykryj ją pokrywką i gotuj na mniejszym gazie przez 10 minut.

Po wskazanym czasie oceń konsystencję szpinaku. Powinien być dość gęsty. Jeśli będzie rzadki, to gotuj go  jeszcze chwilę. Na koniec dodaj sól i śmietanę.

Farsz szpinakowy połącz z serem feta i nakładaj na naleśniki.

 

Prawda, że proste? 😀

 

Życzę smacznego dnia! 😉

Przy okazji, jeśli szukasz przepisów na Święta, to polecam Ci bezpłatny ebook z 12-ma recepturami na słodkości w stylu klasycznym, wege, fit, bezglutenowym, czy dla dzieci.

Kliknij poniższe zdjęcie i ciesz się nowymi przepisami dla całej Rodziny ?

Kliknij zdjęcie i pobierz bezpłatny ebook Słodkie święta

(Odwiedzono 654 razy, 1 wizyt dzisiaj)

25 Replies to “Wypchaj naleśnika- farsz szpinakowy z curry czeka…”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *