Domowy krem czekoladowy z awokado – nie tuczy, a smakuje

Czekolada i wszelkiej maści kremy z jej udziałem to moje ulubione słodycze. Ale czasem warto zjeść coś zarówno pysznego, jak i zdrowego.

Dlatego dziś zapraszam na domowy krem czekoladowy z awokado (który nie idzie w boczki). Nie znajdziecie tu cukru, czy E-składników. Za to gwarantuję doskonały smak i skarbnicę wartości odżywczych. Słodycz zapewni  miód i dojrzały banan. Dobre nienasycone kwasy tłuszczowe znajdziemy w awokado, białko w orzechach, a kakao podzieli się z nami magnezem. Brzmi całkiem godnie, prawda? No to zaczynamy!

Składniki:

Czekoladowy krem z awokado
Domowy krem czekoladowy z awokado

– 1 miękkie awokado,

– 1 dojrzały banan,

– garść orzechów lakowych,

– łyżka prawdziwego kakao/ karobu,

– łyżeczka miodu

 

Przygotowanie:

1. Wszystkie składniki dokładnie zblendować i zjeść;)

 

Domowy krem czekoladowy z awokado można wyjadać łyżeczką z miseczki – naprawdę trudno się opanować i nie zjeść wszystkiego od razu;) Świetnie się sprawdzi, jako nadzienie do naleśników, czy dodatek do kanapek. Myślę, że znajdziecie jeszcze parę innych zastosowań.

 

Dajcie znać, czy u Was w domu goszczą podobne kremy?

 

Życzę smacznego dnia!:)

(Odwiedzono 1 073 razy, 1 wizyt dzisiaj)

14 Replies to “Domowy krem czekoladowy z awokado – nie tuczy, a smakuje”

  1. Wygląda smakowicie, aczkolwiek do tej pory nigdy nie wychodziło mi dobrze nic co próbowałem zrobić na słodko i zawierało w przepisie awokado. Ale może pora to odmienić. 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *