Poświąteczne wietrzenie lodówki – czyli jajka w szpinaku

Święta, święta i po świętach:) Minął już czas świątecznego biesiadowania.

W lodówce pewnie zostało jeszcze kilka potraw, które mają się już ku końcowi.

U mnie ostało się kilka jajek ugotowanych na twardo.

Postanowiłam zrobić z nich prostą i smaczną sałatkę z młodym szpinakiem, przewrotnie nazwałam ją „Jajka w szpinaku”.

Zobaczcie jakie to proste 🙂

 

Składniki:

  • 50 g modego szpinaku,

  • 2 jajka ugotowane na twardo,

  • 3 łyżki majonezu,

  • 10 szt. pomidorków koktajlowych,

  • 1 łyżka musztardy,

  • sól i pieprz kolorowy

 

Przygotowanie:

  1. Jajka podzielić na ćwiartki i dodać do szpinaku.
  2. Całość polać sosem z musztardy i majonezu.

  3. Sałatkę ozdobić połówkami pomidorów oraz przyprawić solą i pieprzem.

Prawda, że proste? A jakie dobre! 😀

Jajka w szpinaku, to idealna propozycja na lekkie śniadanie lub kolacje.

Zmykam, bo zrobiłam się głodna… 😉

Sałatka z jajek i szpinaku

Smacznego dnia życzę! 🙂

 

(Odwiedzono 43 razy, 1 wizyt dzisiaj)
Polubienie, udostępnienie - na co masz ochotę? 🙂

30 Replies to “Poświąteczne wietrzenie lodówki – czyli jajka w szpinaku”

  1. Ja niestety jajek w takiej postaci nie mogę, jestem uczulona. Za to ‚przetworzone’ już w ciastach jak najbardziej! U mnie też dzisiaj wietrzenie lodówki i… szafy!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *