Łosoś z pieca odziany w pomidory

Dziś zapraszam na danie ekstremalnie pyszne i szybkie w wykonaniu.

Łosoś z pieca jest dietetyczny, prosty i wyśmienity. Przepis idealny dla zabieganych oraz tych, którzy dbają o formę. Zawsze wychodzi. Łosia upiekłam bez skóry w piekarniku w towarzystwie pomidorków koktajlowych. Potrawa jest tak prosta, że nie potrzebujemy do niej przypraw – łosoś broni się sam

 

Składniki:

  • filet z łosia bez skóry,
  • kropla oliwy z oliwek do wysmarowania formy,
  • 10 pomidorków koktajlowych

 

Przygotowanie:

    1. Żaroodporną formę skąpo posmarowałam oliwą i położyłam na niej łososia.
    2. Rybę przykryłam umytymi pomidorkami koktajlowymi i piekłam przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C (termoobieg).

Tak przygotowanego łosia serwuję z parowaną fasolą szparagową. Ryba jest niezwykle delikatna i soczysta.

Jak widać, przepis jest bardzo prosty, a danie wykwintne. Polecam je z całego serca.

Życzę smacznego!

Łosoś z pieca
Łosoś z pieca

 

(Odwiedzono 147 razy, 1 wizyt dzisiaj)

5 Replies to “Łosoś z pieca odziany w pomidory”

  1. Super pomysł na szybki lunch. Musze się przyznać, że bardzo lubię łososia i często go wykorzystuje do gotowania potraw. A ja zapraszam dzisiaj do przeczytania czemu w końcu zdecydowałam się na Disqus oraz na Linkowe Party u Lifestylerki. To świetna okazja, żeby zaprezentować swojego bloga, przeczytać ciekawe artykuły oraz poznać świetne osoby. Serdecznie Cie zapraszam:).

  2. Mniam… co za pychotka:), uwielbiam wszystkie ryby w każdej postaci. Twoje danie naprawdę szybkie w przygotowaniu tak, że będę musiała kupić łososia i zaserwować rodzince 😀

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *