Czkoladowa rozpusta, czyli babeczki bez cukru, za to z bananem ;)

W czasie deszczu dzieci się nudzą, wiec… pieczemy babeczki bez cukru 😀  5 min pracy, 20 min w piekarniku i czekoladowe muffinki z bananów gotowe. Dodam, ze są słodkie, a nie mają cukru. Idealne dla zabków maluchów i talii mamy 😉

 

Składniki:

  • 4 mocno dojrzałe banany,
  • 100g rozpuszczonego masła klarowanego
  • 1,5 szkl przesianej maki pszennej,
  • 1 łyżeczka sody,
  • 4 łyżki jogurtu greckiego,
  • 1/2 szkl wcześniej namoczonych rodzynek,
  • 3 łyżki kakao,
  • 1 łyżka syropu klonowego,
  • płatki migdałowe do dekoracji

Przygotowanie:

1. Banany zblendowac z jogurtem, masłem i syropem.

2. Suche składniki przesiać do miski. Następnie dodać zblendowaną mieszankę. Całość niezbyt dokładnie wymieszać.

3. Masę wlać do papilotek do 3/4 ich wysokości. Opcjonalnie posypać płatkami migdałowymi i piec ok 20 min w 180 St.C

Babeczki bez cukru
Babeczki bez cukru

Życzę udanych rodzinnych wypieków 😀

Smacznego! 😀

(Odwiedzono 1 151 razy, 1 wizyt dzisiaj)

8 Replies to “Czkoladowa rozpusta, czyli babeczki bez cukru, za to z bananem ;)”

  1. Jako kulinarna łamaga dziękuję. Kocham takie przepisy – łatwe, szybkie, składniki w osiedlowym sklepie. I zdrowo dla maluchów (o sobie już nawet nie mam siły myśleć, ale jak i ja się pożywię, tu wspaniale, prawda?:P).

  2. Takiemu widokowi nie można się oprzeć 🙂
    Ale jeden malutki grzeszek chyba moje biodra mi wybaczą 🙂 Przepis zapisuję, przy najbliższej okazji wypróbuję 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *